Om (teveel) opgewekte stroom vanuit je zonnepanelen terug te kunnen leveren aan je energieleverancier, moet je zonnestroominstallatie aangemeld worden. Pas dan kun je gebruik maken van de salderingsregeling, waardoor het voordeel van je zonnestroominstallatie gemaximaliseerd wordt. Klinkt dit ingewikkeld? Dat is het niet, en al helemaal niet voor klanten van Brenergie. Wanneer wij de installatie opleveren, melden wij jouw zonnestroominstallatie namelijk aan bij de energieleverancier! Gemakkelijker kunnen we het niet maken.

Slimme meter
Om stroom terug te kunnen leveren tegen de gunstige salderingsvoorwaarden, is het vanaf 2023 verplicht om een slimme meter te hebben. De salderingsregeling wordt namelijk vanaf dat moment afgebouwd en daarom moet er bijgehouden kunnen worden wat je teruglevert en wat je verbruikt.

Daarom gaan energieleveranciers iedere woning die nog niet voorzien is van een slimme meter, vanaf 2021 een slimme meter aanbieden. Wanneer je gebruik wil maken van de salderingsregeling, ben je verplicht om deze slimme meter te accepteren.

Heb je op dit moment nog geen zonnepanelen, maar overweeg je deze in de toekomst wel aan te schaffen? Dan raden we je aan om de slimme meter ook alvast te accepteren. Nu worden de meters namelijk kosteloos vervangen, in de toekomst kunnen daar kosten aan zitten voor de consument.

Ben jij klaar voor een duurzame toekomst?
Zonnepanelen dragen bij aan het duurzaam opwekken van energie. Veel mensen zien er tegen op vanwege de investering en denken dat er veel administratieve rompslomp bij komt kijken. Dat is echter niet het geval wanneer je kiest voor een zonnestroominstallatie van Brenergie. Wij beloven je de beste producten tegen een scherpe prijs en staan met onze service garant voor een zorgeloze afhandeling.

Zo ondersteunen wij je bij het terugvragen van de BTW op je installatie, melden wij je installatie aan bij de energieleverancier en staan wij altijd voor je klaar! Zodat ook jij op een laagdrempelige manier over kunt stappen op duurzame energie.