Brenergie

Energieopslag voor bedrijven

Aanmelden zonnestroominstallatie

Om (teveel) opgewekte stroom vanuit je zonnepanelen terug te kunnen leveren aan je energieleverancier, is het belangrijk dat je zonnestroominstallatie aangemeld wordt. Pas dan kun je gebruik maken van de salderingsregeling en maximaliseer je het voordeel van je zonnestroominstallatie.

Klinkt dit ingewikkeld? Dat is het niet, en al helemaal niet voor klanten van Brenergie. Wanneer wij de installatie opleveren, melden wij jouw zonnestroominstallatie namelijk aan bij de netbeheerder! Gemakkelijker kunnen we het niet maken.

Slimme meter

Om stroom terug te kunnen leveren tegen de gunstige salderingsvoorwaarden, is het vanaf 2023 verplicht om een slimme meter te hebben. De salderingsregeling wordt namelijk vanaf dat moment afgebouwd en daarvoor moet de energieleverancier precies kunnen bijhouden wat je teruglevert en wat je zelf verbruikt.

Daarom bieden netbeheerders iedere woning – die nog niet voorzien is van een slimme meter – vanaf 2021 een slimme meter aan. Wanneer je gebruik wil maken van de salderingsregeling, ben je verplicht om deze slimme meter te accepteren.

Heb je op dit moment nog geen zonnepanelen, maar overweeg je deze in de toekomst wel aan te schaffen? Dan raden we je aan om de slimme meter ook alvast te accepteren. De netbeheerders vervangen de meters nu namelijk kosteloos, in de toekomst kunnen daar kosten aan zitten voor consumenten.

Ben jij klaar voor een duurzame toekomst?

Zonnepanelen dragen bij aan het duurzaam opwekken van energie. Toch zien nog veel mensen zien er tegenop, vanwege de investering. Ook denken ze dat er veel administratieve rompslomp bij komt kijken.

Dat is echter niet het geval wanneer je kiest voor een zonnestroominstallatie van Brenergie. Wij beloven je de beste producten tegen een scherpe prijs en staan met onze service garant voor een zorgeloze afhandeling.

Zo ondersteunen wij je bij het terugvragen van de BTW op je installatie, melden wij je installatie aan bij de netbeheerder en staan wij altijd voor je klaar! Zodat ook jij op een laagdrempelige manier kunt overstappen op duurzame energie.

aanmelden zonnestroominstallatie
Vertalen