Brenergie

Energieopslag voor bedrijven

Omvormers van Brenergie

Omvormers voor iedere zonnestroominstallatie

Waarom is een omvormer nodig?

Een omvormer is dus nodig om de energie die jouw zonnepanelen opwekken, om te zetten in bruikbare energie. Dat is nodig om vier redenen.

Allereerst is een omvormer nodig omdat zonnepanelen gelijkstroom leveren en bijna alle apparaten in huis op wisselstroom werken. Een ouderwetse gloeilamp kan wel met gelijkstroom overweg, maar voor andere apparaten wordt dat een probleem.

Ten tweede is de energielevering van zonnepanelen niet altijd even constant. In het donker wordt er weinig stroom opgewekt en het is niet handig als elke wolk of regenbui die voorbijkomt, zorgt dat je apparaten uitvallen vanwege te weinig stroom. Die fluctuaties kun je niet gebruiken in huis, dus wordt je zonnestroominstallatie aangesloten op het lichtnet zodat die twee elkaar aanvullen.

Ten derde is voor teruglevering aan je energieleverancier ook wisselstroom benodigd, de hoogspanningskabels kunnen ook niet overweg met gelijkstroom. Alle stroom die wordt opgewekt en niet direct verbruikt, wil je wel het elektriciteitsnet in krijgen, zodat je meter terugloopt en je weer stroom van andere bronnen kunt gebruiken als je niets, of te weinig, opwekt. Dit wordt ook wel saldering genoemd.

En tot slot wekken zonnepanelen 12, 24 of 36 Volt op en hebben onze apparaten 230 Volt nodig. Deze vier zaken worden door een omvormer opgelost, deze zet de gelijkstroom met een laag voltage om in een constante wisselstroom met 230 Volt.

infographic omvormer

Waarom kiezen voor Brenergie

Kwaliteitsgarantie

Controle van alle producten vanaf de productie tot aan installatie.

Vakkundige installatie

Opgeleide experts en installateurs. Die alleen de hoogste kwaliteit installaties afleveren.

Certificering

We zijn een gecertificeerd installatiebedrijf. Daardoor weet je zeker dat wat je besteld goed is!

Verschillende omvormers

Er zijn veel verschillende soorten omvormers op de markt en wij raden aan om je altijd goed te laten informeren. De omvormer is namelijk een belangrijke factor in het rendement van de installatie, bovendien kan niet elke omvormer met elk type zonnepaneel samen.

Een omvormer wordt normaal gesproken gekozen op het verwachte vermogen. De omvormer heeft een bepaald bereik waarbinnen de ingangsspanning en ingangsvermogen moet vallen en kan een bepaalde piekbelasting aan.

Uitbreiden van het aantal zonnepanelen op een omvormer is daarom lang niet altijd mogelijk, omdat je dan boven het maximale vermogen komt. Wil je dus uitbreiden in de toekomst, dan is het goed om hier nu al rekening mee te houden. Wanneer je dat niet doet, kan het zijn dat je tegen die tijd een extra omvormer aan moet schaffen. Wat kostentechnisch het interessantst is, rekenen we je graag voor!

Het rendement van je zonnestroominstallatie is optimaal als de elektrotechnische karakteristieken van de zonnepanelen zoveel mogelijk gelijk zijn aan en afgestemd zijn op de omvormer (of andersom). Elk paneel heeft hiervoor aparte specificaties, die vaak op de datasheet worden vermeld. Brenergie heeft de kennis in huis om dit voor jou uit te zoeken.

Een omvormer werkt optimaal als de aangesloten panelen allemaal dezelfde kenmerken hebben. Er zijn inmiddels ook omvormers op de markt die over twee zogenoemde MPP-trackers beschikken, waarmee je twee strings van verschillende panelen aan kan sluiten. Wel moeten de panelen binnen één string dan nog steeds gelijk zijn.

Het is onze expertise om complete zonnestroominstallaties te adviseren en leveren waarbij alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd voor een optimaal rendement. Dat betekent dat wij altijd de beste omvormer voor jouw situatie adviseren.

Mocht je op voorhand weten dat er uitbreiding in de toekomst mogelijk moet zijn, vernemen we dit uiteraard graag zodat we hier al rekening mee kunnen houden.

Wil je meer weten over hoe de Nederlandse overheid denkt over verduurzaming en subsidies, lees dat hier.

Wat zeggen onze klanten:

Erik Verspaget
Erik Verspaget
Super blij met mijn 12 panelen!
Antoine Dankers
Antoine Dankers
Benergie maakt waar wat ze beloven. Er wordt netjes gewerkt volgens afspraak. Prima!
Hans Vet, de
Hans Vet, de
Onlangs door Brenergie de zonnepanelen laten plaatsen. Wat in één dag geplaatst kon worden, werden er drie. Het een en ander zou aan een verkeerde planning liggen. Op dag twee werd door de monteur aangegeven dat we niet thuis hoefde te blijven, maar wél de achterdeur open moesten laten zodat zij de binnen montage konden verrichten. Dit hebben we voor het "gemak" maar even niet gedaan. Er zit een verschil in vertrouwen en vertrouwen. Een excuus werd telefonisch gegeven, zónder ook maar enige vorm van compensatie voor de overlast die wij als klant hebben ondervonden. (extra vrij moeten nemen etc) Een minimaal bosje bloemen zou op zijn plaats zijn geweest.
Ivo van Leeuwen
Ivo van Leeuwen
Prima ervaring met Brenergie, professioneel advies, goede communicatie en snelle installatie!
Luuk Verhoeven
Luuk Verhoeven
Fijn geholpen in het voortraject, goede levertijd tov de markt en snel en netjes geïnstalleerd conform gemaakte afspraken. Aanrader dus!
Yvonne Boons
Yvonne Boons
Vanaf het eerste contact heb ik een goed gevoel overgehouden (na eerdere minder goede ervaringen bij anderen). Gedane afspraken worden nagekomen. Ervaring met de medewerkers is uitstekend alles wordt netjes afgewerkt. Zeker het aanraden waard.
P. Hendriks
P. Hendriks
Wij hebben gekozen voor Brenergie omdat we van veel mensen lovende kritieken te horen kregen en omdat we daar bovenop ook veel goede kritieken lazen. Na onze eerste afspraak waren we aangenaam verrast, duidelijke uitleg, welke mogelijkheden er waren, eventuele aanpassingen in de meterkast werden uitgelegd enz. Kortom helemaal top! De plaatsing van de zonnepanelen was zelfs sneller als we verwacht hadden en is ook vakkundig gedaan. De zonnepanelen zien er solide uit en hebben zelfs meer opbrengst als gezegd bij de 1e afspraak, en waar we heel blij mee zijn, de omvormer maakt totaal geen herrie (iets wat we vaker hoorden van mensen die al zonnepanelen hadden). Verder is er een oplossing gevonden zodat er niet naar de meterkast beneden geboord behoefde te worden, door een extra groepenkastje aan te sluiten op de zolderverdieping. Met de app hebben we even zitten kloten, tot we in een oude mail zagen dat we het wachtwoord aan hadden moeten passen, dat gedaan en nu werkt hij als een trein. Heel fijn is het ook dat je met al je vragen bij het bedrijf terecht kan, dat er echt naar je wensen word geluisterd. Nog geen seconde spijt van gehad dat we voor Brenergie hebben gekozen!
Frank Verspaget
Frank Verspaget
Hoorde van iemand die net zonnepanelen had laten leggen door Brenergie. Eerste gesprek in Waalre hebben we al afspraken gemaakt. Op afgesproken dag zijn de panelen geïnstalleerd. In tegenstelling van vele verschrikkelijke lelijke daken met panelen zijn de zonnepanelen supermooi en strak gelegd. Binnen horen we niets van omvormer. Op de app zagen we meteen( bij het zonnetje) dat de opgegeven hoge op brengst er werkelijk was. Frank V.....t Veldhoven
Jan van Tol
Jan van Tol
Enkele weken zijn onze zonnepanelen geplaatst, niets dan lof over dit fijne bedrijf, van begin tot het eind zijn we goed geholpen, en bij vragen konden wij Regina altijd bellen. Raad dit bedrijf ook zeker aan.
Margo Walet
Margo Walet
Brenergie is een bedrijf dat vanaf het begin tot het eind met je meedenkt en de afspraken nakomt !
Vertalen