Het doel van je zonnestroominstallatie is een zo hoog mogelijk rendement te halen. Ook wanneer er sprake is van schaduwvorming over (een deel van) de zonnepanelen of gedurende een bepaalde periode.

Power optimizers kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Brenergie kijkt altijd of de investering in power optimizers rendabel is ten opzichte van het eventuele extra rendement. Wanneer dat het geval is, leveren wij onder andere de power optimizers van GNE Honeybee.

Power optimizer GNE Honeybee

GNE Honeybee power optimizers: compatibel met vrijwel elk systeem

De power optimizers van GNE kunnen de opbrengst van je installatie met 5 tot 25% verhogen. Dit gebeurt door de inzet van Maximum Power Point Tracking per module (serie van panelen). De Honeybee 400 kan al ingezet worden vanaf 1 module, de Honeybee 800 is geschikt voor 2 modules.

Beide optimizers kunnen worden geïnstalleerd op nieuwe en bestaande systemen en kunnen met vrijwel elke omvormer van de verschillende merken gecombineerd worden. De power optimizers communiceren draadloos en realtime, je hebt altijd inzicht in de opbrengst van je modules.

Ook kun je met één druk op de knop het hele systeem spanningsloos maken in het geval van problemen of voor bijvoorbeeld onderhoud. In het geval van calamiteiten doen de optimizers dit zelf.

De power optimizers van GNE zijn geschikt voor zowel installaties die zijn aangesloten op het energienet als voor netonafhankelijke (zelfvoorzienende) systemen, van klein tot groot.