Met het plaatsen van een zonnestroominstallatie heb je een doel: een zo hoog mogelijk rendement halen. Om zelf in je energie te voorzien of om het (deels) terug te leveren. Dus ook wanneer er sprake is van gedeeltelijke schaduw op je installatie, of wanneer er in een bepaalde periode (meer) schaduw is.

Power optimizers kunnen een belangrijke rol spelen om in die situaties een hoger rendement te behalen. Brenergie kijkt altijd of power optimizers in jouw situatie rendabel zijn en zal hier altijd een eerlijk advies over geven. Wanneer power optimizers inderdaad gunstig zijn voor jou, leveren wij onder andere de power optimizers van Tigo.

Tigo power optimizers

Tigo power optimizers: één geïntegreerd systeem of losse modules

Alle Tigo producten draaien op het Tigo TS4 platform. Dit is een verdeeldoos waarop zonnepaneelmodules eenvoudig kunnen worden aangesloten; deze is verkrijgbaar als alles-in-één oplossing met de veelgebruikte mogelijkheden van Tigo samengevoegd, of als los platform waar je add-ons kunt koppelen.

Stel dat je nu kiest voor enkel optimalisatie, dan koop je de verdeeldoos én de optimization add-on, en als je later extra beveiliging wil, dan kun je die add-ons later toevoegen. Of je kiest nu in één keer voor de all-in oplossing.

Monitoring en veiligheid

Standaard is de oplossing van Tigo niet voorzien van realtime monitoring, dit kan wel eenvoudig gerealiseerd worden door het toevoegen van Cloud Connect Advanced en het Acces Point, of de complete kit die wordt aangeboden. Dit verhoogt de eenvoud van implementatie en maakt dat de Tigo power optimizers met nog meer type omvormers verbonden kunnen worden.

Ook biedt het installateurs de mogelijkheid om jouw systeem te monitoren en van afstand te benaderen, plus de mogelijkheid om een automatische shutdown van het systeem te doen in het geval van calamiteiten.

De power optimizers van Tigo werken standaard samen met de meest voorkomende, hoogwaardige omvormers ter wereld.

Doordat het systeem van Tigo flexibel kan worden samengesteld, is er voor iedere installatie een geschikte combinatie te maken. Vind jij monitoring bijvoorbeeld niet zo belangrijk, dan hoef je dit niet toe te voegen.

Andersom: wanneer veiligheid voor jou belangrijk is, voeg je dit wél toe. Zo ontwerp je een systeem dat altijd aan jouw wensen en eisen voldoet.