Brenergie

Energieopslag voor bedrijven

Power optimizers

Power optimizers voor iedere zonnestroominstallatie

Waarom power optimizers gebruiken?

Door power optimizers te gebruiken, kan elk paneel op elk moment het hoogst mogelijke rendement behalen, zonder hiervoor afhankelijk te zijn van de andere panelen in de installatie. Daarnaast brengt het gebruik van power optimizers nog een voordeel met zich mee: je kunt de prestaties van elk individueel paneel monitoren en zo dus gemakkelijker ontdekken wanneer er sprake van een defect of een ander probleem aan een paneel is. Bovendien is een installatie met power optimizers ook nog iets veiliger. Wanneer de spanning wegvalt, bijvoorbeeld als een stop in de meterkast eruit springt, dan schakelt een power optimizer direct de spanning op de bedrading van de zonnepanelen uit. Dat is een prettig idee, ook voor onder andere onderhoud.

Zonnepanelen home Brenergie

Waarom kiezen voor Brenergie

Kwaliteitsgarantie

Controle van alle producten vanaf de productie tot aan installatie.

Vakkundige installatie

Opgeleide experts en installateurs. Die alleen de hoogste kwaliteit installaties afleveren.

Certificering

We zijn een gecertificeerd installatiebedrijf. Daardoor weet je zeker dat wat je besteld goed is!

Tigo power optimizers

Wat zijn de voordelen van een power optimizer?

Gemiddeld kost een power optimizer zo’n € 60 per paneel. Dat betekent dus dat de gehele installatie wat duurder zal worden, aan de andere kant heeft het ook zeker voordelen. Zo kun je zonnepanelen plaatsen op plekken waar je die anders achterwege zou laten, zoals op plekken waar een deel van de dag schaduw valt. Ook kun je gemakkelijker panelen plaatsen die niet allemaal op dezelfde manier liggen, zoals op verschillende kanten van een dak of met verschillende hellingshoeken. Normaal gesproken zou je hiervoor aparte series maken, die aangesloten moeten worden op een omvormer. Een omvormer moet dan wel geschikt zijn om meerdere strings op aan te sluiten. Met optimizers speelt dat niet, dan kun je de panelen in één serie leggen.

Wel of geen power optimizers gebruiken?

Het gebruik van power optimizers is niet voor elke installatie interessant. Wanneer er geen sprake is van (tijdelijke) schaduw, of wanneer er voldoende ruimte is om alle panelen in de zon te leggen, in dezelfde richting en hellingshoek, dan bieden power optimizers geen voordeel. Ze verhogen dan het rendement niet tot zeer weinig en dan is het de investering vaak niet waard.

Het wordt wel interessant wanneer er sprake is van de volgende situaties:

  • Bij een gedeeltelijke schaduw door bijvoorbeeld een boom of dakkapel;
  • Voor een installatie waar een aantal panelen een deel van de dag in de schaduw liggen;
  • Bij zonnepanelen die in verschillende richtingen gelegd worden, of bij verschillende invalshoeken.

In deze gevallen kan er met het gebruik van power optimizers extra rendement behaald worden en dat kan de investering dan zeker waard zijn.

Power optimizer GNE Honeybee

Wat zeggen onze klanten:

Erik Verspaget
Erik Verspaget
Super blij met mijn 12 panelen!
Antoine Dankers
Antoine Dankers
Benergie maakt waar wat ze beloven. Er wordt netjes gewerkt volgens afspraak. Prima!
Hans Vet, de
Hans Vet, de
Onlangs door Brenergie de zonnepanelen laten plaatsen. Wat in één dag geplaatst kon worden, werden er drie. Het een en ander zou aan een verkeerde planning liggen. Op dag twee werd door de monteur aangegeven dat we niet thuis hoefde te blijven, maar wél de achterdeur open moesten laten zodat zij de binnen montage konden verrichten. Dit hebben we voor het "gemak" maar even niet gedaan. Er zit een verschil in vertrouwen en vertrouwen. Een excuus werd telefonisch gegeven, zónder ook maar enige vorm van compensatie voor de overlast die wij als klant hebben ondervonden. (extra vrij moeten nemen etc) Een minimaal bosje bloemen zou op zijn plaats zijn geweest.
Ivo van Leeuwen
Ivo van Leeuwen
Prima ervaring met Brenergie, professioneel advies, goede communicatie en snelle installatie!
Luuk Verhoeven
Luuk Verhoeven
Fijn geholpen in het voortraject, goede levertijd tov de markt en snel en netjes geïnstalleerd conform gemaakte afspraken. Aanrader dus!
Yvonne Boons
Yvonne Boons
Vanaf het eerste contact heb ik een goed gevoel overgehouden (na eerdere minder goede ervaringen bij anderen). Gedane afspraken worden nagekomen. Ervaring met de medewerkers is uitstekend alles wordt netjes afgewerkt. Zeker het aanraden waard.
P. Hendriks
P. Hendriks
Wij hebben gekozen voor Brenergie omdat we van veel mensen lovende kritieken te horen kregen en omdat we daar bovenop ook veel goede kritieken lazen. Na onze eerste afspraak waren we aangenaam verrast, duidelijke uitleg, welke mogelijkheden er waren, eventuele aanpassingen in de meterkast werden uitgelegd enz. Kortom helemaal top! De plaatsing van de zonnepanelen was zelfs sneller als we verwacht hadden en is ook vakkundig gedaan. De zonnepanelen zien er solide uit en hebben zelfs meer opbrengst als gezegd bij de 1e afspraak, en waar we heel blij mee zijn, de omvormer maakt totaal geen herrie (iets wat we vaker hoorden van mensen die al zonnepanelen hadden). Verder is er een oplossing gevonden zodat er niet naar de meterkast beneden geboord behoefde te worden, door een extra groepenkastje aan te sluiten op de zolderverdieping. Met de app hebben we even zitten kloten, tot we in een oude mail zagen dat we het wachtwoord aan hadden moeten passen, dat gedaan en nu werkt hij als een trein. Heel fijn is het ook dat je met al je vragen bij het bedrijf terecht kan, dat er echt naar je wensen word geluisterd. Nog geen seconde spijt van gehad dat we voor Brenergie hebben gekozen!
Frank Verspaget
Frank Verspaget
Hoorde van iemand die net zonnepanelen had laten leggen door Brenergie. Eerste gesprek in Waalre hebben we al afspraken gemaakt. Op afgesproken dag zijn de panelen geïnstalleerd. In tegenstelling van vele verschrikkelijke lelijke daken met panelen zijn de zonnepanelen supermooi en strak gelegd. Binnen horen we niets van omvormer. Op de app zagen we meteen( bij het zonnetje) dat de opgegeven hoge op brengst er werkelijk was. Frank V.....t Veldhoven
Jan van Tol
Jan van Tol
Enkele weken zijn onze zonnepanelen geplaatst, niets dan lof over dit fijne bedrijf, van begin tot het eind zijn we goed geholpen, en bij vragen konden wij Regina altijd bellen. Raad dit bedrijf ook zeker aan.
Margo Walet
Margo Walet
Brenergie is een bedrijf dat vanaf het begin tot het eind met je meedenkt en de afspraken nakomt !
Vertalen